Nasdaq en Hashdex zullen de eerste Bitcoin ETF-beurs lanceren

Nasdaq en het Braziliaanse Hashdex hadden afgesproken om crypto-asset ETF’s te lanceren, die de eerste van die soort ter wereld zullen zijn. Hashdex Nasdaq Crypto Index had goedkeuring gekregen van Nasdaq om op zijn platform te worden verhandeld. De handelaren krijgen de mogelijkheid om meer dan drie miljoen aandelen te verhandelen. Dit nieuwe bod zal beschikbaar zijn op Bermuda’s Stock Exchange, BSX.

Het Braziliaanse Infomoney publiceerde het nieuws op 22 september, waar werd geschreven dat Hashdex’s manager, Sampaio, toestemming kreeg om, in samenwerking met Nasdaq, de Bitcoin Revolution op basis van cryptocurrencies aan te bieden. „Infomoney“ berichtte ook dat de crypto ETF-handel op de BSX in de komende maanden zou kunnen beginnen.

Nasdaq en Hashdex hebben dit nieuwe product ontwikkeld

Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF is ontwikkeld als het partnerschap van deze twee en zal worden genoteerd op BSX. Ze kozen voor deze uitwisseling vanwege de gunstige regelgeving voor de nieuwe producten.

Sommige details ontbreken nog, maar de verwachting is dat de crypto-ETF’s eind dit jaar klaar kunnen zijn om te verhandelen. De crypto ETF zal vergelijkbaar zijn met de Crypto Nasdaq Index, een samenwerking tussen Hashdex en deze beurs. Verdere details worden op de dag van lancering bekendgemaakt.

Deze inspanning heeft een lange geschiedenis

Al geruime tijd zijn er vergelijkbare inspanningen om crypto ETF’s te lanceren. Een paar jaar geleden probeerde een groep leidinggevenden over de hele wereld dat, maar de Securities and Exchange Commission (SEC) keurde geen enkel project goed. Zo’n voorbeeld was een poging van de gebroeders Cameron en Tyler Winklevoss.

Ook ontkende de SEC de acceptatie van crypto ETF aangeboden door Wilshire Phoenix en NYSE-makelaar Arca. Deze afwijzing gebeurde in 2020 en de SEC was van mening dat markten zich niet in een vergevorderd stadium van ontwikkeling bevinden of duurzaam genoeg zijn om crypto-ETF’s te verhandelen.

Bermuda heeft innovatieve regelgeving

Het eiland heeft vriendelijke regels, waaronder de crypto-activamarkt. Ze slaagden er op de een of andere manier in om de invloed van de SEC te vermijden.

Marcelo Sampaio, CEO van Hashdex, zei dat de officiële aanwezigheid van Nasdaq op de markt voor digitale activa het bewijs is dat crypto-investeringen meer interesse en vertrouwen hebben.

“Dit proces moet ook de intrede van institutionele beleggers in dit segment versnellen. Het is een trend die steeds concreter wordt ”, aldus Sampaio.

Welke crypto-ETF’s u kunt verhandelen in Brazilië
Hashdex heeft drie beschikbare cryptofondsen, gemaakt door zijn manager. Een daarvan is Discovery, een retailfonds met een minimale investering van R $ 500; de beheervergoeding bedraagt ​​één procent per jaar, maar de executievergoeding is nihil.

De andere is Explorer (gekwalificeerde crypto ETF) en last but not least Voyager met blootstellingen van 20 procent tot 100 procent in cryptocurrencies.